Silikonpupper

Silikonpupper er et estetisk valg

Brystforstørrelse ved hjelp av silikon proteser er et svært populært inngrep innen plastisk kirurgi, og går ofte under kallenavnet «silikonpupper». Det er faktisk regnet som absolutte mest etterspurte kirurgiske operasjonen kirurgiske klinikker utfører. Et slikt inngrep som går inn under navnet silikonpupper, kan gjøres av veldig mange ulike årsaker.

Det kan blant annet være fordi:

 • Man har små bryster fra naturens side.
 • Ønsket om å oppnå et visst image.
 • Utbedre kroppsfasongen, og hvis hoftene er brede så oppnås bedre balanse og silikonpupper gir inntrykk av en smalere midje.

Det estetiske som mål

Som regel er hensikten bak et slikt inngrep et hovedfokus på det estetiske, og inngrepet vil derfor gå inn under kategorien kosmetisk plastiskopperasjon. Det betyr at pasienten ikke får utført inngrepet av alvorlighet fra medisinske grunner, men velger å ta silikonpupper og baserer den avgjørelsen for å forbedre sitt eget ytre.

Når man gjennomgår et slikt inngrep og det kun på bakgrunn av estetiske grunner, så kan folk flest fort tenke at dette er noe veldig overfladisk. Et stort søkelys på sitt eget utseende og ens ytre bilde, kan være ansett som svært overfladisk.  Det er derimot ikke slik at det gjelder i alle situasjoner. De fleste har personlige grunner bak et slikt viktig valg, og man skal ikke automatiske dømme ethvert individ for deres avgjørelse.

Plastisk operasjon og egenpleie

Å ta vare på seg selv og bruken av energi på egenpleie, er viktig på alle fronter. Så lenge dette holdet på ett sunt nivå, kan det gjøre deg godt. Mye av hvordan vi velger å pleie oss selv kan kobles til det psykiske, både positivt og negativt.

kosmetisk plastiskopperasjon

Det å sette av tid og energi til selvpleie kan styrke selvtilliten og forbedre tankene en har om seg selv. Graden av selvpleie vi tillater oss selv, påvirker måten vi tenker om oss selv, bærer oss selv og auraen vi sender ut til andre.

På lik måte som vi for eksempel går til frisøren eller fikser neglene, kan kosmetisk kirurgi være en fin måte å elske seg selv på. En kosmetisk operasjon som silikonpupper trenger ikke være noe negativt. Et godt eksempel er etter en graviditet hvor damer fort kan miste en sans for det kvinnelige estetiske aspektet ved seg selv, og ved å ty til silikonpupper kan kvinnene gjenoppnå eller finne tilbake til sitt gamle seg.

Kirurgiske inngrep hører ikke sammen med psykiske vansker

Kropp er en så sensitiv ting for oss mennesker, og det er viktig at man tar tankene en retter mot sitt eget selvbildet på alvor. Tankene en bærer på angående eget utseende, kan gjenspeile hvordan vi egentlig har det både på innsiden og utsiden.

De som arbeider innenfor dette feltet skal derfor tråkke forsiktig innen plastiskkirurgi ettersom det i noen tilfeller ikke er ment for alle, og kan faktisk gjøre mer skade en godt.

Kirurgiske inngrep

En burde ikke gjennomgå plastisk operasjon om man har eller har hatt psykiske plager. Akkurat dette vil være et aktuelt spørsmål man får fra kirurgen før en eventuell operasjon. Inngrepet kan bli sterkt frarådet og i noen tilfeller nektes, dersom man som pasient har sterke psykiske plager.

Fysiske helseproblemer kan også være noe som kan hindre en fremtidig plastisk operasjon. Dette er ettersom de aktuelle helseproblemene kan ha en stor påvirkning på selve inngrepet eller utfallet. Man vil derfor alltid ha en samtale med kirurgen og et det er et skjema skal fylles ut samt godkjennes, før en gjennomgår en plastisk operasjon. Dette er kun for ens egen trygghet og med tanken på helsen. Derfor vil det ikke være alle som kan få ønsket oppfylt om å få et sett med silikonpupper.

Silikonpupper

Silikonpupper brystforstørrelse

Når man tar inngrepet silikonpupper, så settes det inn proteser av silikon i brystene. Disse silikonprotesene kommer i ulike former og størrelser hvor man som pasient vil ha friheten til å velge hvilke proteser en ønsker i samråd med kirurgen. Man vil selvfølgelig få råd av kirurgen og et innblikk av han/hennes anbefalinger som en deretter kan velge å ta til seg.

Silikonprotesene kan prøves i en BH for å skape en nærmest mulig sammenligning av det eventuelle resultatet du kan vente seg fra operasjonen.

For å kunne ta det riktige valget om hva slags silikonpupper som vil passe en selv best, kan være godt å ha en sammenligning for å trygge prosessen og sikre at det man velger vil være komfortabelt.

Det en vil kjenne på når man prøver silikonene er tyngden, størrelsen og hvor proporsjonert det ville vært for resten av kroppen din så det blir en fin balanse. Bare det å vite hvordan de nye silikonpuppene vil se ut under klær og til kroppen, vil være til hjelp når man skal ta en slik beslutning.

Som tidligere nevnt kan det være en rekke grunner til hvorfor en vurderer eller og gjennomfører et inngrep med silikonpupper. Noen aktuelle og vanlige grunner til å ta silikon er:

 • Uproporsjonerte pupper til sin egen kropp
 • Usymmetriske pupper
 • Ett ønske om mer form og fylde en utgangspunktet grunnet graviditet, vekttap eller aldring.

Det finnes ulike metoder å sette inn silikon og det er noe du og din kirurg blir enige om. Snittet kan skje ved areolaen, undersiden av brystet og utrolig nokk i armhulen. Dette kan ha en effekt på hvor arret etter operasjonen vil oppstå og eventuelt synligheten. Snittet som blir lagd under armhulen er åpenbart det som vil være minst synlig i ettertid, men dette er kanskje ikke sikkert at denne metoden einer seg for alle. derfor vil dette være en avgjørelse mellom pasienten og kirurgen.

Brystoperasjon og silikonpupper

Inngrepet silikonpupper kan også være en tilleggs operasjon til andre typer plastiske operasjoner. Da er det ofte fordi silikonpupper sammen med en annen operasjon, kan bli anbefalt for best mulig resultat. Et godt eksempel på dette er for eksempel brystløft. Dette er svært aktuelt for personer som har gått mye ned i vekt.

Brystoperasjon og silikonpupper

På grunn av vektreduksjonen og medførende slapp hud, kan det derfor kreve litt mer for å oppnå det beste estetiske potensiale fra en operasjon.

Det finnes mange ulike typer brystopperasjoner og disse har ulike hensikter og mål for det estetiske sluttresultatet. Hvilken brystoperasjon som passer best for en selv er avgjørende ut ifra egne ønsker og selvfølgelig utgangspunktet. Det man ansetter som ønsket ideal, er kanskje ikke ideal brystet til noen andre.

Noen foretrekker utseende og funksjonen til små bryster og finner dette mer estetisk tiltrekkende, mens andre synes at jo større jo bedre.

Noen av de mest utførte brystopperasjonene vi har i dag å velge mellom er:

 • Silikonpupper
 • Brystløft
 • Brystforstørring ved bruk av eget fett
 • Gynekomasti
 • Brystløft
 • Brystreduksjon

Silikonpupper eller større pupper med eget fett?

Eget fett som brukes for å minske eller også forstørre et område på kroppen, blir ikke kun brukt til brystforstørring. Samme teknikk kan også brukes om du skal forstørre og utfylle rumpa eller hoftene. Det samme gjelder silikon. Det finnes egne silikonproteser som er lagd og egnes for rumpa. Dette er rumpe implantater og inngrepet foregår veldig likt som på silikonpupper.

Samfunnets og dens estetiske ideal bestemmer veldig mye hva som er populært når det kommer til plastiske operasjoner. Bryst har alltid vært et stort skjønnhetsideal, og noe mange kvinner legger stor vekt på i form av femininitet.

Rumpa derimot har nylig blitt et ønsket bilde av feminitet som også blir sett på som svært attraktivt. Som mye annet får slike idealer stor inspirasjon og påvirkning fra medier og kjendiser.