Rideskjørt

Opplev en ny trend innen rideklær

Nå til dags finnes det utvilsomt mange mennesker som har et veldig bestemt syn på hva ridning og rideklær er for noe. For veldig mange, så er ridning et symbol på luksus og velferd. Dette er fordi det å eie eller ta vare på en hest både koster tid, krefter og, ikke minst, penger.

Slik var det i hvert fall før. Det er ikke lenger et krav at du har egen stall og egne hester for å kunne ri, du trenger heller ikke en stappfull lommebok. Ridning er nå noe alle kan oppleve, så sant de har en gård som holder hester i relativt nær avstand fra der de bor, noe som nå gjelder de aller fleste.

Når vi først skal begi oss ut på en ridetur, så er det viktig at vi setter oss inn i hvilke klær vi ønsker å være kledd i. Dette betyr ikke at det er umulig å ri på hest i jeans og t-skjorte, men det er på ingen måte det mest behagelige eller attraktive alternativet.

For de av oss som er gått litt av tradisjonelle rideklær, vil vi her presentere ett nytt tilbud.

Å kalle dagens nye mote for ny, blir i seg selv misledende. Faktum er at dagens trend innenfor rideklær er en trend som er tungt inspirert av nordiske røtter. Dagens nyeste og mest populære stil, er nemlig rideklær i form av kapper og skjørt inspirert av vikingetiden og norrøne sagaer fra Norge, Sverige og Danmark.

Få en magisk opplevelse med nye rideklær

Det å ri rundt på de norske vidder iført en ridekjole, kappe eller rideskjørt virker kanskje litt snodig sånn rent umiddelbart, men dersom vi lukker øynene og tenker over dette, så innser nok de aller fleste av oss at denne ideen er litt mer magisk og appellerende enn hva tilfellet lenge har vært når det kommer til rideklær.

Matilde rideklær

Sannheten er at rideklær lenge har vært litt utdatert. Ridning tok for alvor av i Storbritannia, noe som da ledet til at det var britenes meninger og smak som formet utseendet til de aller fleste ryttere.

Den britiske smaken er veldig ofte knyttet til overklassen. Som allerede nevnt så koster det å holde hest. Det er ikke billige å ta vare på et majestetisk dyr, noe som tradisjonelt sett har betydd at det bare var de rikeste i Storbritannia som hadde råd til å ri. Vårt moderne samfunn har endelig endret dette.

Med en endring i samfunnet, kommer en endring i stil og for oss nordmenn er den nye trenden inspirert av gamle moter. Vi finner i dag et enormt tilbud av rideklær inspirert av norrøn mytologi og norske vikinger.

Opplev noe annerledes til en billig penge

Riding er dyrt, så hvorfor bruke penger på klær du ikke elsker? Vi regner med at dette var ideen når norrønt inspirerte rideklær først kom på markedet, og vi må si oss helt enige i denne tankegangen. Som allerede nevnt så har det alltid vært dyrt å drive med hester, noe som utvilsomt strakte seg til kleskravene.

For det er det som ofte er realiteten, at klærne assosiert med ridning sees på som et krav. Man kan ikke ri med mindre man er iført trang, brun ridebukse, sort hjelm som kunne vært tatt av hodet til en hvilket som helst britisk politimann, og en sort, nærmest nitrist frakk som ikke akkurat gjør oss lystne til å hoppe på hesteryggen.

norrøn mytologi

Kulturen rundt hesteridning har nå avansert til et punkt hvor denne strenge klesstilen ikke lenger ansees som spesielt viktig. Dette varierer selvfølgelig fra sted til sted og person til person, men i det store og det hele så kan vi si med en viss trygghet at hestesporten har endret seg og dermed blitt litt mindre offisiell.

Denne endringen gjør at alternativer til det klassiske vokser fram. For oss nordmenn, så er det beste alternativet utvilsomt fokuset på vår egen kulturarv. Det aller flotteste med dette fokuset, er at du nå kan få deg norrønt-inspirerte rideklær til en meget god og rimelig pris uten at du må lete i timevis.

Hvor finner jeg norrønt-inspirerte rideklær?

Vi skulle ønske at Oslo sentrum florerte av butikker som spesialiserte seg i norrøne rideklær for enhver nordmann (eller turist), men slik fungerer dessverre ikke vår verden, i hvert fall ikke enda.

Dersom du ønsker å ta del i den nyeste trenden innenfor ridesport, så anbefaler vi deg å ta en titt på internett. Her vil du ikke bare finne gode oversikter over hva som er tilgjengelig av norrønt-inspirerte rideklær, du vil også kunne klikke deg igjennom en mengde av online butikker og dermed kan du sammenlikne priser slik at du finner det som passer best for deg.

En slik nettbutikk som vi ønsker å anbefale, er klesarven.no. Dette er en nettbutikk som spesialiserer i klær inspirert av norrøne tradisjoner og deres tilbud strekker seg selvfølgelig også over til rideklær.

Rideskjørt

Her får vi fort en ide over hvilke type tilbud vi kan forvente når vi for alvor setter i gang med letingen. Hos klesarven finner vi rideskjørt, ridekjoler, kapper og mer til, alt i underkant av 2 000 kr.

Hvordan vet jeg om dette er noe for meg?

Man kan aldri vite om man liker noe før man har prøvd det. Det skal kanskje godt gjøres å like norrøne rideklær dersom man allerede misliker ridning, men det er ikke til å komme unna: norrøne rideklær ser mer enn litt bedre ut enn klær som bringer frem minner om den britiske kongefamilien.

Norrøne rideklær er en ide som feirer vår fortid, vår kultur og våre tradisjoner. Vikingeblodet er kanskje ikke det vi nordmenn først og fremst assosierer oss selv med i dag, men det er et faktum at det er akkurat dette som er vår tradisjon og vår kulturarv og det er på høy tid at noen feirer dette.

Nå kan du altså sette deg på hesteryggen iført et nydelig, blått rideskjørt laget av bomull. Du kan ri over vårt magiske landskap på et majestetisk dyr uten at du kjenner det på lommeboken, derfor mener vi at dette bør gjøres med stil, særlig når denne stilen heller ikke er dyr.

Ta en kikk på klesarven.no og liknende nettsider for all informasjon du måtte trenge. Ridesporten er ikke hva den en gang var, og den kommer utvilsomt til å fortsette å endre seg, derfor anbefaler vi at du opplever denne nydelige trenden før det er for sent.