Webdesigner

Et godt webdesign kan sikre at du beholder kundene

Når man oppretter en nettbutikk eller en nettside, så er man ikke ferdig med jobben. For noen år tilbake når bedrifter begynte å bli oppmerksom på at internett var kommet for å bli, så benyttet mange bedrifter seg av en eller annen ansatt som hadde hørt om internett for å komme på nett, og så snart det var gjort, så tenkte man ikke mer på nettsidene man hadde opprettet.

Da var man representert, og kundene kunne finne dem på nett hvis de ønsket det. Det fungerte den gangen da bruk av nettsider enda ikke var den viktigste måten for kundene å kontakte et firma. Bedriftene investerte likevel tiden i å komme seg på nett for å unngå å bli liggende etter.

I dag, derimot, så er ikke dette godt nok. Hvis man fortsatt sitter med nettsidene som ble laget på 1990-tallet, så har man for lengst mistet de brukerne man hadde på disse nettsidene. Funksjonalitet på forskjellige nettsider og kundenes forventninger har endret seg vesentlig siden internetts spede begynnelse.

Hvis man ikke tilbyr det kundene ønsker å finne, så kommer man ikke langt i dag. Konkurransen er økt vesentlig i forhold til at de fleste i dag er på nett på en eller annen måte. Med det følger en vesentlig lavere tålmodighet overfor problemer eller forsinkelser. Hvis man i dag ikke finner det man ønsker raskt med de metodene man etter hvert er blitt vant til, så velger man raskt en annen nettbutikk eller et annet nettsted. Denne utviklingen fortsetter i dag hele tiden, og stadig vil man oppleve at et nytt konsept er plukket opp av kundene som man forventer å finne på alle nettsteder man besøker.

Hva skjer hvis man ikke følger opp nettsidene sine

Hvis man i dag ikke følger opp nettsidene sine, så mister man raskt brukere eller kundene. Kundene er interessert i raskt å finne det de leter etter, og hvis teknologien på nettstedet ikke støtter den typen søking som man forventer å finne andre steder, så velger man raskt en annen løsning. Kunder eller brukere i dag er ikke like tålmodige og lojale som de var for noen år tilbake.

Når man benytter PCer for å komme på nett i stedet for mobile enheter, så kan det være enklere å finne frem enn på en mobil enhet, men likevel opplever man i dag at et flertall av brukere velger mobile enheter. Det er derfor for eksempel ekstra viktig at ditt webdesign støtter mobile enheter for at du skal beholde dine kunder eller brukere.

Mobilvennlig webdesign

Trend i bruk av nettbaserte løsninger

Økningen i bruk av nettbaserte løsninger har de siste årene vært relativt høy, og i dag vil de fleste på etter eller annet tidspunkt benytte seg av internett for å utføre en tjeneste. Flere og flere velger å handle på nett fremfor å handle i fysiske butikker. Grunnen til denne endringen i trend er at flere har fått enkel tilgang på internett ved bruk av smarttelefoner og økt tilgjengelighet av god båndbredde på nettløsninger og på mobilnett. I dag merker mange fysiske butikker at de sliter med å oppnå ønskede salgstall fordi de ikke kan konkurrere på nett og mister derfor kunder til nettbaserte løsninger.

Teknologisk utvikling for web-løsninger

Når flere og flere benytter internett daglig for forskjellige tjenester, så betyr det at man har nye typer brukere som ønsker enkle måter for å finne frem til det de ønsker på nett. For eksempel gjelder dette at man ønsker søkeløsninger som gir hint og hjelp slik at man raskt finner det man skal ha uten å ha spesifikk kunnskap om hvordan internett fungerer.