Forbrukslån på dagen

Skal du søke om et forbrukslån? Få tilbud fra flere

Når vi skal ta opp et forbrukslån kan det være lurt å få inn tilbud fra flere. I stedet for at vi da må fylle ut et utall av søknader, kan vi da benytte et firma som gjør denne jobben for oss. På den måten kan vi få tilbud fra flere tilbydere med en søknad.

En søknad til flere tilbydere

Ved å benytte et firma til å hjelpe oss å hente inn tilbud fra långivere, kan vi fylle ut en søknad til flere tilbydere. Firmaet vi benytter vil da sende ut søknadsinformasjon til alle sine samarbeidspartnere som igjen sender oss sine tilbud og betingelser. Vi vil da få tilsendt alle tilbudene og kan vurdere hvilket som gir oss best betingelser. Det kan ta lang tid å fylle ut en søknad til hver långiver og vi kan også risikere å måtte sende ut lønnsinformasjon og informasjon om andre forbrukslån på dagen til flere av tilbyderne før de bestemmer seg for å gi deg et tilbud.

Tilbud fra flere

Når vi mottar tilbud fra flere långivere på grunnlag av søknaden vi har fylt ut, kan vi i ro og fred vurdere hvilken som gir oss best månedlige innbetalinger og best totale kostnad. Månedsinnbetalingene bestemmes av rentenivået vi blir tilbudt, i tillegg til eventuelle gebyrer. Den totale kostnaden for lånet kan også inkludere et oppstartgebyr. Det er stor konkurranse mellom långiverne som alle forsøker å tilby lavest mulig renter. Noen av disse henter inn en ekstra inntekt med gebyrer. Det er derfor lurt å vurdere gebyrene også når vi skal finne ut hva kostnaden er.

Beste lånebetingelser

Men det er ikke bare renter og gebyrer som bør vurderes når vi skal sjekke hva som er beste lånebetingelser. Det er flere andre faktorer som kan være en fordel for oss. For eksempel kan det være en fordel for oss å ha tilgang til lånet via en nettbank. Der kan vi følge med på hvor mye vi har igjen å betale ned. Det kan også hos noen være mulig å utvide lånet innenfor rammen vi allerede har fått innvilget, etter deler av lånet er betalt ned, og få overført pengene direkte til kontoen vår. Andre kan kreve en ny kredittvurdering for en slik utvidelse av lånet. Avhengig av hva vi ønsker, kan dette være verdt å tenke gjennom.

Forbrukslån til ferie

Hvordan vurdere betingelsene

Det viktigste når vi skal vurdere betingelsene er for oss å tenke gjennom hva vi egentlig trenger. Skal dette for eksempel være en type byggelån for oppussing av leiligheten eller huset, kan det være en fordel for oss at vi kan låne opp igjen neste gang vi pusser opp. Renter, avdrag og gebyrer vil bli våre månedlige utgifter og må vurderes i forhold til hva vi kan tåle av kostnad per måned i budsjettet vårt. Lånet skal jo betales tilbake, så da er det viktig å ta dette med i vurderingen så vi ikke får høyere utgifter enn vi kan håndtere.

I tillegg må vi ta høyde for at rentene kan øke. Renter har ligget lavt i en lengre periode, men det er likevel en mulighet for at dette kan endre seg og da må vi være sikre på at vi kan håndtere en eventuell økning. Når vi bestemmer oss for hvilken av disse tilbyderne som passer for oss, gir vi beskjed direkte til tilbyder at vi tar lånet.

Det kan være mange fordeler ved å benytte et firma som hjelper oss å hente inn tilbud fra flere långivere. På den måten kan vi vurdere hvilken tilbyder som passer oss best uten å sende lånesøknader til dem alle sammen.

Kilde: https://www.norfinance.no