apotek på nett

Apotek på nett

Ved bruk av nettapotek kan man enkelt bestille både reseptbelagte og reseptfrie legemidler på nett, i tillegg til andre produkter og varer som finnes på vanlige apotek. Nettapotek bidrar til en enklere hverdag, og mange setter pris på å slippe og fysisk måtte gå til et apotek dersom det skulle vært nødvendig.

Ved kun et enkelt tastetrykk kan man bestille legemidler eller andre varer, og få varene levert helt hjem til sin egen dør. Eventuellt kan man også bestille varene til nærmeste postkontor eller Post i Butikk.

Norske og godkjente nettapotek

Reseptfrie legemidler og andre handelsvarer har det lenge vært mulig å få bestilt hjem, men ikke før i 2016 ble det mulig å bestille reseptbelagte legemidler på godkjente norske nettapoteker. Nettapotek gjør det enkelt og trygt å handle legemidler på nett. Man kan også bestille varer fra apoteket til egne barn under 16 år.

nettapotek

Legemidler som krever spesiell oppbevaring

Det kan være lurt å merke seg at nettapotek ikke nødvendigvis sender varer som krever spesiell oppbevaring, for eksempel varer eller legemidler som må oppbevares kjølig. Dersom man har behov for varer med spesielle oppbevaringskrav, kan man bli nødt til å hente varen på et fysisk apotek, eller eventuelt få varen levert på døren. Nettapoteket vil ha informasjon om hvilke varer dette gjelder.

Sikkerhetskrav til apotek på nett

Alle norske nettapotek har strenge sikkerhetskrav som må oppfylles. Nettapotek og fysiske apoteker har alle de samme reglene. På denne måten kan man være helt sikker på at eventuelle resepter og legemidler som man kjøper blir behandlet på en trygg og riktig måte.

Det er viktig å være klar over at angreretten som gjelder ved netthandel, ikke gjelder ved kjøp av legemidler. Man kan altså ikke angre kjøpet dersom man har bestilt legemidler fra nettapotek.

Sikkerhetskrav til apotek på nett

Feil på resepten?

Derom man oppdager feil eller mangler på resepten sin, må man kontakte lege. Det er kun leger som kan endre eller slette resepter. Verken fysiske apoteker eller nettapoteker har mulighet til å gjøre dette.

Bank-ID

Ved å identifisere seg selv med Bank-ID i nettapotektet, får man full tilgang til alle e-reseptene sine, og man kan enkelt bestille hjemlevering. Det er kun en selv og nettapoteket som har tilgang til reseptene.

Godkjente nettapotek

EU stiller et krav om at alle nettsider eller apper som tilbyr legemidler, skal ha en synlig logo for å bevise at man er en godkjent og lovlig bedrift. Alle norske nettapotek, nettsider, apper og lignende som tilbyr salg av legemidler må være godkjent og registrert hos Legemiddelverket. Logoen som symboliserer at nettstedet er lovlig, skal være godt synlig på nettstedet eller appen.

Godkjente nettapotek

Hensikten med denne logoen er for at man enkelt skal kunne skille mellom lovlige og ulovlige nettsider eller apper, og for å kunne se at bedriften oppfyller kravene til Legemiddelverket og faktisk har lov til å selge legemidler.

Dette bidrar til trygghet og sikkerhet hos kundene, og man er alltid sikker på at legemidlene man kjøper er trygge.

Hvordan sjekke om nettstedet er godkjent?

For å sjekke om nettstedet man besøker er godkjent og har lov til å selge legemidler, kan man finne logoen som symboliserer at man er en godkjent nettside. Deretter kan man klikke på denne logoen, man vil da bli tatt videre til Legemiddelverkets nettside, her man vil få opp en lise over alle godkjente norske nettapotek. Dersom man finner nettstedet man klikket seg videre fra på listen, betyr det at nettbutikken er registrert hos Legemiddelverket og er et godkjent og lovlig nettapotek som har lov til å selge legemidler.

Stor risiko å benytte utenlandske nettsider

Det innebærer en stor risiko dersom man vurderer å bestille medisiner, kosttilskudd eller andre naturmidler fra utenlandske nettsider. Svært mange utenlandske nettapoteker driver ulovlig og tilfredsstiller ikke kravene landet har ovenfor nettapotek og salg av legemidler. Man kan risikere å få legemidler som har en helt annen virkning enn det nettsiden påstår.

Blant annet kan produktet inneholde andre stoffer enn det pakken tilsier. Slike produkter har i andre land, ført til mange dødsfall og alvorlige bivirkninger. Legemidler som selges uten at de er kontrollert av legemiddel-myndighetene er ulovlige, og man kan ikke være trygg på at legemidlet er sikkert.

Import av medisiner

Alle typer medisiner, både reseptbelagte og reseptfrie, kan bli stoppet i postsendinger fra utlandet. Dersom man har fått en resept av en norsk lege for en medisin, gir det ikke muligheten til å bestille samme medisin fra utlandet. Det er ikke gitt at alle produkter som regnes som medisin i Norge også regnes som medisin i landet produktet importeres fra.