Select Page

Kom helt tett på, få opplevelser for livet og gjør et fantastisk stykke arbeid i en god sags tjeneste. Som frivillig i utlandet gjør du en stor forskjell i andres liv og i de områder, der har hardt bruk for hjelp.

Du kan arbeide frivillig på mange forskjellige prosjekter i utlandet. Blir underviser på en skole i Kambodsja, pass ville løver i Afrika eller vær med på et naturfredningsprosjekt i Sør-Amerika. Når du utfører frivillig arbeid i utlandet, er det viktig, du respekterer kulturen, viser forståelse og har lyst på å gjøre en innsats. Den innsats du legger i ditt arbeid, får du mange ganger igjen, når du ser gleden i barnas ansikter eller hører en veltilpass knurr fra de søte dyr.

Du kommer til å knytte et helt spesielt bann til de barn, som du passer på enten et barnehjem, i en barnehage eller på en skole. Barna utstråler en smittende livsglede på tross av de få midler, de har. Kreativiteten blomstre omkring dem og selv en liten klump tape kan bli forvandlet til en fotball, som de kan få flere timer om ikke dager til å gå med.

Merk forskjellen

” Teacher, Teacher,” sånn høres det ut i de afrikanske townships, når du blir møtt med omfavnede armer av de kjærlige barn. Selv om de kaller deg” Teacher”, er du mere enn bare det. Du er med til å forbedre barnas barndom ved å leke med dem, undervise dem og gi dem omsorg og trygghet. Se gleden lyse ut av øynene deres, og nyt de rolige øyeblikk med dem vuggende på fanget.

Én, der nettopp har opplev dette er Christina Sjælland, der har vært frivillig i en township nær Cape Town i Sør-Afrika. Reisen, som hun bestilte igjennom reisebyrået Adventureno, er en av de beste beslutninger, hun noen gang har tatt.

“Det har vært utrolig lærerikt å jobbe i en township i Sør-Afrika! Det var spennende å oppleve forskjellen mellom våres rike samfunn og det fattige afrikanske lokalsamfunn. Jeg jobbet på en skole, der heter “Good Hope”, den var mindre enn et alminnelig hus med bare 10 kvadratmeter uteareal. Her måtte 40 barn deles om et toalett, og de måtte ikke vaske hender med vann. I sørafrikanske townships betaler man et ukentlig beløp for å la sitt barn gå i skole. Dette medførte, at der var mange flere barn først på måneden enn sist på måneden, ” forteller Christina Sjælland.

På Skolen “Good Hope” stod Christina for undervisningen sammen med de andre frivillige. Hun lærte barna å telle til 10, si alfabetet og stave til forskjellige frukter. På ettermiddagen var der tid til lek og fordypning. Her kunne de blant annet klippe, klistre, danse, tegne og leke med Lego.

Frivillig felleskap

En av fordelene ved å utføre frivillig arbeid i utlandet er, du møter nye mennesker fra hele verden. Sammen gjør dere en forskjell og hjelper, der hvor midlene er minst. Det skaper en stor fellesskapsfølelse, hvilket er en av de vesentligste faktorer ved frivillig arbeid. Du knytter nye vennskap på tvers av landegrenser og skaper et stort nettverk med hele verden. Arbeidsoppgavene blir bare morsommere, når det er i samarbeid med andre unge, der deler samme pasjon som deg og brenner for å gjøre en forskjell.

Du kommer helt tett på kulturen og opplever, hvordan lokalbefolkningen lever. Du hjelper til med daglige gjøremål og blir en integrert del av de lokales hverdag. Det er enormt spennende å bo blant de lokale og lære om deres historie og kultur. Om du går inn i prosjektet med et åpent sinn, vil du få mange kule og interessante opplevelser fra de lokale.

Oppfyll dine drømmer

OM du ønsker å jobbe frivillig med enten barn eller dyr, kan du gjøre det gjennom Adventureno. De tilbyr frivillig arbeid i utlandet for unge i alderen 18-35 år. Her kan du blant annet komme på en løvefarm i Sør-Afrika, hjelpe med å redde og behandle dyr i Costa Rica eller passe foreldreløse barn i Kambodsja. Du skal ikke ha noen spesielle forutsetninger for å utføre frivillig arbeid, men det er viktig, du har gå på mot og lyst på å gjøre en forskjell.

Christina Sjælland hadde etter mange år på skolebenken bruk for nye inntrykk så hun var helt sikker, da hun så, hun kunne kombinere en av Adventureno’s reiser med frivillig arbeid.

” Jeg har nyt og utfører frivillig arbeid, og jeg vil helt klart gjøre det igjen! Det har vært en fantastisk mulighet, å kunne kombinere frivillig arbeid med en gruppereise med Adventureno. Jeg har opplevd mere, enn jeg kunne håpe på. Reisen har lært meg å sette pris på min oppvekst, og de muligheter jeg har fått i livet. Det er ikke alle, der er like privilegert som oss i Norge, og det er viktig, å hjelpe til, der hvor man kan,” forteller Christina Sjælland.